Putni nalozi

Putni nalog

Preglednik putnih naloga

Troškovi pravne osobe (nekog obveznika poreza na dobit, ali i poreza na dohodak) trebaju biti pismeno dokumentirani. Putni nalog mora biti ovjeren od strane odgovorne osobe (najčešće direktor u tvrtki), a mora sadržavati podatak o relaciji, trajanju putovanja i poslovnoj svrsi na koju djelatnik tvrtke odlazi.

Ako djelatnik tvrtke na službenom putovanju ima troškove noćenja, cestarine, tunelarine i sl., takvi se troškovi priznaju od porezne uprave.

Putni nalozi

Novi putni nalog

Novi putni nalog

Dodavanje je jednostavno i brzo

Brzo i lako bilo gdje i bilo kada...

Moguće je unijeti više prijevoznih sredstava te ih jednostavno ispisati. Putni nalog sa aplikacijom MOJERP je lako za ispuniti, a na ispisu će on sam odraditi sve ostalo…
Putni nalog je službeni dokument tvrtke koji prati zaposlenika (radnika) te tvrtke na službenom putovanju u inozemstvu i tuzemstvu.

Dokument kojim poslodavac upućuje djelatnika (putnika) na putovanje do 30 dana neprekidno radi obavljanja poslova koji su u skladu sa radnim mjestom djelatnika i u skladu sa djelatnosti poslodavca.
Prije putovanja bi nalog trebao biti kreiran i djelatnik bi ga trebao nositi sa sobom na putovanje.

Postavke putnih naloga služe za unos prijevoznih sredstava, te odabir predloška ispisa putnog naloga.

Putni nalozi

Postavke

Putni nalozi

Prijevozno sredstvo

Putni nalozi

Ispis

Putni nalozi - Ispis

Po završetku putovanja, u roku od 7 dana djelatnik mora ispisati izvještaj sa puta i sve potrebno za obračun naloga. Po tome možemo dobiti obračunati putni nalog.
Putni nalog mora biti potpisan što znači da mora biti isprintan – znači nema putnog naloga u elektronskom obliku. Takvo što ne postoji...

Troškovi uz putne naloge

Naravno da uz putne naloge možete tražiti i nadoknadu troškova. Svi troškovi koji se ostvaruju uz putovanje moraju biti potkrijepljeni vjerodostojnom ispravom. Za sve troškove trebate imati račune (u originalu jer su preslike dozvoljene samo u iznimnim i opravdanim slučajevima), npr.:
- Račun za cestarinu
- Račun za parking
- Putna karta...